Contact
Str. Cerceluș nr. 52, bl. 10-11, sc. B, ap. 45, sector 2,
București, România
Tel: 0745 025 610,
Fax: 031.80.44.198,
E-mail:

» Află starea dosarului tău

Trasarea (înţăruşarea) limitelor de proprietate (pentru termene şi tarife vizitaţi secţiunea tarife)

Trasarea este operaţia topografica de materializare pe teren a punctelor care delimitează imobilul, folosind diferite repere: borne, ţăruşi, buloane, picheţi etc. Aceasta operaţie se executa utilizând instrumente topografice de vizat şi de măsurat.

Actele necesare pe care proprietarul terenului trebuie să le pună la dispoziţia persoanei autorizate:

  • „Planul de amplasament şi delimitare a imobilului” care conţine coordonatele punctelor care delimitează terenul (vezi imaginea), în sistemul de proiecţie Stereografic 1970 sau în sistemul de proiecţie Stereografic Local Bucureşti (numai pentru imobilele din municipiul Bucureşti).
  • copie al actului de identitate al proprietarului;
  • daca este cazul, copie al actului de proprietate a persoanei desemnata de proprietar sa participe la operaţia de trasare.

Nota: Daca „Planul de amplasament şi delimitare a imobilului” nu conţine coordonatele punctelor în sistemul Stereografic ele vor fi obţinute de persoana autorizată, în baza unei solicitări de informaţii semnată şi de proprietar terenului şi adresata Oficiului de cadastru.

Operaţia de trasare se finalizează cu emiterea unui „Proces verbal de trasare”, eliberat în 2 exemplare (unul la client, iar unul rămâne la persoana autorizata care a executat trasarea).

Materializarea punctelor trasate se face cu ţăruşi de lemn sau picheţi metalici, iar contracost se poate realiza materializarea cu borne din beton (50 RON/punct) – vezi imaginea. Marcarea la teren a punctelor trasate cu borne din beton are avantajul ca punctele trasate sunt bine conservate în timp, eliminându-se posibilitatea distrugerii sau sustragerii reperelor.ClickLink.ro TRAFIC TRIPUL - Directo Web
Download - Roportal | Adrese Utile | Lista firme | Munca la domiciliu 
Director web PFA_dr_ing_Virgil_LUCANU Portal Looker.ro